We're hiring! Dutch speaking intern at The Spindle

The Spindle is een on- en offlinebeweging die Nederlandse en internationale actoren met elkaar verbindt in innovatie op duurzame ontwikkelingssamenwerking voor iedereen ter wereld.

Partos is de branchevereniging voor ontwikkelingssamenwerking in Nederland en verenigt meer dan 100 Nederlandse ontwikkelingsorganisaties.

Partos zet zich in voor de belangen van haar leden, zodat zij zo succesvol mogelijk een rechtvaardige en duurzame wereld kunnen creëren voor iedereen. In onderling vertrouwen verbindt, versterkt, vernieuwt en vertegenwoordigt Partos haar leden voor effectieve ontwikkelingssamenwerking. In 2016 zet Partos, mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, een platform op voor innovators in en rondom ontwikkelingssamenwerking, onder de naam The Spindle.

The Spindle is een on- en offlinebeweging die Nederlandse en internationale actoren met elkaar verbindt in innovatie op duurzame ontwikkelingssamenwerking voor iedereen ter wereld. Het programma levert toegevoegde waarde door 1) het versterken van de innovatiekracht van organisaties en individuen en 2) het starten en mobiliseren van innovatieve communities die sociale ontwikkeling nastreven. De stagiair levert in eerste instantie een bijdrage aan het tweede punt, maar is volwaardig onderdeel van het team en daarmee betrokken bij alle onderdelen van The Spindle, wat heel veel leermogelijkheden biedt. Kijk voor alle activiteiten op de website van The Spindle.

Omschrijving werkzaamheden

 • Het mee bedenken, plannen en organiseren van een offline en online innovatiebeweging rond de Nederlandse ontwikkelingssamenwerkingssector.
 • Het organiseren van events en het leggen van contacten met deelnemers en sprekers, het meeschrijven aan communicatie-uitingen, verslaglegging en het begeleiden van de evenementen zelf.
 • Het ondersteunen van innovatie-initiatieven die al lopen: bijvoorbeeld op de thema’s inclusiviteit (het betrekken van extreem armen die ook bij ontwikkelingsprojecten soms nog buiten de boot vallen), het slim gebruiken van monitoring- en evaluatiedata en het versterken van het (lokale) maatschappelijk middenveld.
 • Het als volwaardig teamlid meedraaien in de dagelijkse werkzaamheden van het team.

Beloning en begeleiding

 • Wij bieden je een kleinschalige werkomgeving met veel ruimte voor je persoonlijke inbreng binnen een team dat net begonnen is en waarin je veel vrijheid en verantwoordelijkheid kunt pakken.
 • Je beweegt je in een netwerk van inspirerende innovators rondom thema’s die van grote maatschappelijke waarde zijn.
 • Omdat Partos de branchevereniging is, heb je hier en goede mogelijkheid om contacten te leggen en de Nederlandse ontwikkelingssector te leren kennen;
 • Er is een stagevergoeding van 300 euro per maand op basis van een aanstelling van 36 uur per week.
 • Vooraf stellen we jouw leerdoelen vast, die we tijdens jouw stage regelmatig met je bespreken en evalueren.
 • Als stagiair(e) word je begeleid door de twee innovatiefacilitators van The Spindle en mag je mee naar bijeenkomsten die relevant zijn voor ons werk.
 • Daarnaast bieden we een gratis overheerlijke lunch, buitengewoon gezellige collega’s en een recreatieve tafelvoetbal competitie na de lunch.

Wensen en vereisten aan student
We zijn op zoek naar een vierdejaars student(e), die:

 • Een studie volgt op WO niveau, op het gebied van ontwikkelingsstudies, innovatie, entrepreneurship, sustainable business, events planning, communicatie of een aangrenzende studie waarvan jij denkt dat het voor ons relevant is;
 • Aantoonbare affiniteit heeft met ontwikkelingssamenwerking;
 • Zowel mondeling als schriftelijk uitstekend communiceert in zowel Engels als Nederlands;
 • Zelfwerkzaam, creatief en leergierig is en initiatief durft te nemen;
 • Ingeschreven staat bij een (Nederlandse) universiteit.

Periode(s)
De stageperiode begint half juli en heeft een looptijd van 6 maanden. Je bent bij voorkeur 4 dagen in de week beschikbaar.

Reageren voor:
Mail je motivatiebrief met CV voor 22 juni naar am@partos.nl, t.a.v. Annemiek Mion. Eventuele gesprekken zullen in diezelfde week en die week daarop plaatsvinden.

High-spirited kick off Summer Labs

Read more

Global Goals Jam: Local solutions to global challenges

Read more

Different people, different insights: The Spindle co-creation session

Read more

Sign up to our newsletter